HS-1002L - Hop-Sport

6 mest spurgte spørgsmål om squats

Squat Racks » Blog » 6 mest spurgte spørgsmål om squats

Vi har allesammen været i samme situation. Vi går ind i et fitnesscenter for første og bliver hurtigt intimideret, når du ser squat racket foran dig. Du ved at squats er en af de bedste øvelser, hvis du vil have større ben, men du er ikke sikker på om du har teknikken eller måske kommer til at udføre den forkerte form for squat. I dette indlæg kommer vi ind på de 6 mest spurgte spørgsmål om squats, squat rack, hvilke muskler der bliver trænet og meget mere.

1. Hvordan udføre man det “perfekte” squat?

Det til at fjerne sjusket squats og perfektionere denne øvelse. For at performe squats, skal du bruge et squat rack, vægtstænger og et par vægtskiver. Se infografikken forneden for at få et grafisk indblik på udførelsen af squat:

Squat rack

Hvis du gerne vil læse mere om hvordan man udføre squats i 7 simple trin. Så kan du læse indlægget: Hvordan udfører du det perfekte squat (infographic). I dette indlæg får du både at vide hvordan man udføre en korrekt og sikkert squat, derudover får du også et indblik af de forskellige variationer der findes og de forskellige former for squat racks, eksempelvis half racks og power racks.

2. Hvilken muskler bliver trænet, når du udfører squats?

Det er ikke for sjov at squatten bliver kaldt for kongen af ​​alle øvelser og med god grund. Squat er et øvelse der træner hele kroppen. Squatten træner især dine glutes, quads og hamstrings og styrker din core og afhængigt af hvilken version squat du udfører, kan du ramme andre grupper af muskler.

Med en almindelig back squat rammer du især dine glutes, quads og din ryg. Udover dette, så får du også forbedret din benstyrke, kan generere mere power og forbedre din ben bevægelse.

Med en front squat, kan du ramme dine quads meget bedre. Du rammer også dine læg, med front squat.

Hvis du gerne vil læse mere om forskellen mellem front og back squat, så vil jeg anbefale dig at læse indlægget: Trænings faceoff: Hack squat, Back squat og Front squat

3. Hvor dyb bør du gå, når du udføre squat?

Typisk siger man at dine ben burde være parallelt med gulvet. DVS. at du som minimum burde gå 90 grader. Hvis du kan gå længere ned, så er det fantastisk, men det er også farligt. Derfor anbefaler vi at man bare går cirka 90 – 100 grader.

mest spurgte spørgsmål om squats

4. Hvor mange kilo burde man starte med, når man er nybegynder på squat?

Hvis du er lige begyndt med at squatte, så burde du begynde uden nogle vægte. Når du føler at du kan udføre squats uden problemer, kan du begynde med at squatte kun med vægtstang, uden vægtskiver. Efter hver træningsession, kan du sætte 2,5 kilo på.

Men hvor meget bør man kunne squatte. En god tommelfingerregel er at man bør kunne squatte ca. 150% af ens egen kropsvægt.

5. Hvad er en hack squat

Hack squat er en meget mere sikker måde hvorpå du kan udføre squats på. Hack squat er en squat variation, der bliver udført på en maskine. Med en hack squat maskine skubber du altså vægten væk fra dig, i en vinkel, mens du rejser dig op igen. Du skal stå på pladen med kroppen lænet tilbage mod puderne. Vægten flyttes under den koncentriske fase af bevægelsen.

Hack squats er perfekt for folk der ikke føler sig sikker med kun en squat rack og vægtstang. Med hack squat er der altså en meget øget sikkerhed

Hack squat

6. Hvorfor kan jeg ikke løfte mine hæle, når jeg udfører squats?

Hælløft er en af de største fejl som jeg ser folk laver, når de udfører squats. Hælene løfter sig i squat, fordi du mangler ankelmobilitet eller fleksibilitet i dine læg. Det kan være fordi du har de forkerte sko på, som ikke er beregnet til at udføre squats i.

For at løse dette, har du brug for at udføre ankel mobilitetsøvelser og købe nogle ordentlige squat-sko

Håber du fik svaret på nogle af de typiske spørgsmål angående squats. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du altid kommentere dem nede i kommentar feltet.

Vores anbefaling

Du har ikke brug for meget plads for at komme i form. Faktisk er det eneste, du har brug for, er et squat rack! Squat rack er nok det bedste hjemmetræning udstyr du kan finde!
Det er alsidigt og nemt at bruge. Med blot et par enkle øvelser kan du forme hele din krop.
Et squat rack er en investering i dit helbred og din fitness. Det er et af de vigtigste stykker home gym udstyr, du kan eje, og det vil hjælpe dig med at nå dine fitnessmål hurtigere end nogensinde før.

Se vores anbefalinger til hvad vi mener er de bedste squat racks på markedet på vores forside

Læs også indlæg om træningselastikker