Øvelser

Bedste øvelser til hver kropsdel

Om du er nybegynder eller en erfaren fitness entusiast. Så er det vigtigt at du ved hvilket øvelser der kan hjælpe dig med at nå dine mål. Om det er at have større triceps eller større ben så kan du finde dem her. Vi har lavet en liste over hvad vi mener er de bedste triceps, biceps, ben, ryg og core øvelser er. Så lad os begynde din rejse i fitness verdenen.

Core øvelse

2 øvelser vi klart kan anbefale er leg raises og mavebøjninger.

Leg raises:

Denne core øvelse kan du både udføre hængende med et pull-up bar eller liggende på gulvet. Jeg vil dog mene at det nok er bedst at gøre det hængende, da din core bliver mere aktiveret på denne måde. Men liggende er også et godt måde at træne din core på.

Du udfører denne core øvelse ved at være hængende på et pull-up bar. Derefter løfter du dine ben op og ned. 3 sæt med 10 – 15 reps er det perfekte mængde. Hvis du føler det er for nemt, så kan tilføje vægte på.

Med leg raises kan du både træne dine hoftemobilitet og core på samme tid.

Mavebøjning:

Mavebøjninger, som nok er en af de mest populære core øvelser. Når den udføres korrekt, griber den ind i alle dine mavemuskler, men primært træner øvelsen rectus abdominis-musklen. Det giver mulighed for både at bygge seks-pack abs og stramme maven.

Hvis du er ude efter flere core øvelser, så kan du finde dem her. De fleste core øvelser kan udføres hjemme og specielt mavebøjninger bliver anset som en af de bedste hjemmetrænings øvelser.

Ben øvelser

Der findes så mange forskellige ben øvelser at det kan være svært at vælge imellem. Især squat øvelser. Der findes adskillige squat variationer at vælge imellem og det kan ofte være svært at vælge det bedste. Dog mener vi at det helt normale squat nok er det bedste. Du kan både udføre squat med kropsvægt eller med vægtstang og squat rack. Start dog med at udføre squat uden vægte, så du kan få en ide om hvordan man udfører squats.

Vi har lavet en lille infographic så du bedre kan forstå hvordan man udfører et squat.

Squat rack

Hvis du leder efter andre ben øvelser, så tryk her.

Bedste biceps øvelser

Der findes mange gode biceps øvelser som kan forvandle dine spagetthi arme til store bodybuilder arme. Nok det biceps som giver det mest effektive resultat er Incline dumbbell Curl. Vi ville anbefale at sætte bænken på 45 grader

Ved at indstille bænken til en hældning på 45 grader, vil du lægge mere pres på det lange hoved på din biceps brachii, fordi du nu arbejder ud fra et underskud. Med andre ord starter du fra et punkt, hvor du har mindre gearing end normalt. Bemærk: Da denne biceps øvelse kræver mere indsats, bliver du nødt til at lette belastningen.

Læs også om andre biceps øvelser her.

Triceps øvelser

Det samme som med biceps øvelser, så finder der adskillige gode triceps øvelser. Men hvis man skulle vælge 1, så ville det helt klart være Dumbbell Seated Overhead Tricep Extension. Denne tricep øvelse er en favorit da man virkelig kan føle “pumpen” i sine triceps, nå man udføre den øvelse.

Selvfølglig kan du også andre gode triceps øvelser her.

Skulder øvelser

En ordentlig skulder træning er simpelthen ikke komplet uden “seated dumbbell shoulder press”. Denne skulder øvelse er nok det bedste skulder øvelse der findes og derfor er det vigtigt at implementere denne øvelse til din træningsprogram

Bryst øvelse

Nok det mest populære øvelse blandt fitness entusiaster er bænkpres. Der findes adskillige variationer af bænkpres, som både kan udføres med håndvægte, vægtstænger med eller ud hældning, close eller wide grip og meget mere. Hvis du er ud på at træne din bryst og samme tid dine skuldre og triceps, så kan vi klart anbefale en normal bænkpres med en vægtstang.

Ryg øvelse

Igen vælger vi nok det mest populære ryg øvelse, deadlift. Men det er der en god grund til. Ikke nok med at din ryg bliver trænet, så får du også trænet dine ben, som mange mænd typisk glemmer.

Ved at tilføje alle disse øvelser til din næste workout, vil du nå dine fitness mål hurtigere. Om dine mål er at opbygge styrke, muskler eller bare forbedre din sundhed, så vil du nå dem. Husk også altid at lytte til din krop. Start med små vægte og langsomt øge vægten, når du føler at du kan. Du vil være overraskede over hvor meget du kan opnå med dedikation og konsistens. Så hvad venter du på. Begynd din rejse til målet nu.

Vores anbefalinger

Du har ikke brug for meget plads for at komme i form. Faktisk er det eneste, du har brug for, er et squat rack! Squat rack er nok det bedste hjemmetræning udstyr du kan finde!
Det er alsidigt og nemt at bruge. Med blot et par enkle øvelser kan du forme hele din krop.
Et squat rack eller et half rack er en investering i dit helbred og din fitness. Det er et af de vigtigste stykker home gym udstyr, du kan eje, og det vil hjælpe dig med at nå dine fitnessmål hurtigere end nogensinde før.

Se vores anbefalinger til hvad vi mener er de bedste squat racks på markedet på vores forside