fritstående squat rack

Hvad er et half rack og hvilken en er det bedste?

Hvis du er som de fleste fitnessudøvere, så er du altid på udkig efter nyt og innovativt hjemmetrænings udstyr, som du kan tilføje til dit home gym. Så hvad er et half rack, og hvorfor bør du overveje at tilføje et til dit træningsrum?

Et half rack er i bund og grund et mini-power rack, der er perfekt til mindre rum. Half racks er fantastisk til at isolere specifikke muskler eller til at arbejde sig igennem en udfordrende rutine. Desuden er den alsidig nok til at rumme en række forskellige øvelser. Hvis du leder efter en nem måde at tilføje lidt mere intensitet til din træning, kan et half rack være lige det, du har brug for. Læs artiklen her, hvor vi kommer ind på hvad et half rack er, hvorfor du burde købe en og vores 4 anbefalinger til hvad de bedste half racks er.

Half rack

Half rack opbygning

Som tidligere sagt, så er half racket et mindre version af power racket. Half racket har typisk 2-4 stolper, som kan holde enorme mængder vægte. Et typisk half rack kan bære mellem 400 – 600 kg. Half racket giver altså mulighed for at bære en anstændig mængde vægt, samtidig med at det stadig er relativt kompakt. Half racket er det perfekte løsning, hvis du ønsker et solidt squat rack, der ikke fylder lige så meget som et power rack.

Fordele ved half racks

Der findes adskillige fordele ved en half rack over en squat rack.

 1. Da half racket indtager færre plads plads end et squat rack, er half racket det oplagte valg til hjemmetræningsudstyr.
 2. Half racket er også nemmere at rykke rundt og omstille hvis der er behov for det grundet den lille vægt, som half racks har.
 3. Half racks er generelt også meget billigere end et fuld squat rack, hvilket gøre dem perfekt til folk der bygge et home gym med et budget
 4. Half racks kan bruges til adskillige andre øvelser end bare squats. typisk har flere half rack også et pull-up bar og dips flænger, til at udføre forskellige kropsvægts øvelser.
 5. Half rack er også en af de mere sikre valg. Half racks kommer altid med safety pins og spotter arms, så du ikke behøver at være bange for at skade dig selv når du træner alene derhjemme.

Vores anbefaling over de bedste half rack

Vi har her samlet 3 af hvad vi mener er de bedste half racks.

Nordic Fighter Half Rack Squat Stand

Nordic Fighter Half Rack Squat Stand

Nordic Fighter Half Rack er perfekt til dig, der er på udkig efter et squat stativ, der både giver alsidighed og holdbarhed. Nordic Fighter Half Rack dig mulighed for at udføre et stort antal øvelser, samtidig med at du stadig kan opbevare dine vægtskiver på stativet for nem adgang. Derudover er sikkerhedsstængerne på Nordic Fighter Half Rack let justerbare, hvilket gør det til en sikker og pålidelig løsning for både høje og lave brugere.

Fordele ved Nordic Fighter:

 • Nemme at justere
 • Sikker og nem at bruge
 • Super prisvenlig

American Barbell Half Rack

American barbell Half racks

American Barbell Half Rack er en af de bedste på markedet, med en konstruktion bygget op omkring 7,5 x 7,5 cm stålstænger med en tykkelse på 2,5 mm. Dette giver den en solid og robust fornemmelse, som du kan stole på. Derudover er størstedelen af American Barbell’s produkter designet, produceret og testet i USA, så du kan være sikker på at du får et kvalitetsprodukt. Med over 90 års erfaring og udvikling er American Barbell et mærke, som du kan stole på.

Med American Barbell Half Rack kan udføre utallige forskellige øvelser såsom, bænkpres, squat, pull-up og mm.

Fordele ved American Barbell Half Rack

 • Kvalitetsmateriale
 • Alsidig
 • Testet i USA’s bedste test center

Proform Half Rack

Proform

Proform Half Rack er et vægtstativ i topkvalitet, der er perfekt til kropshævninger og styrketræning. Den er fremstillet af materialer af høj kvalitet og er yderst robust og stabil med en vægt på 78 kg. Den er udstyret med en Chin Up-stang i toppen, hvilket gør den perfekt til at lave chin ups og pull ups. Spotterne og vægtstangsholderne kan hurtigt og nemt justeres til den ønskede højde, hvilket gør den nem at bruge.

Fordele ved Proform Half Rack

 • Du kan lave mange øvelser med den, f.eks. squats, bænkpres og skulder shrugs.
 • Den er robust og kan holde vægten af dine vægtstænger.
 • Hjælper dig med at få mest muligt ud af din træning
 • Giver dig mulighed for at arbejde på forskellige

Overvejelser før du køber et half rack

Der findes mange overvejeler før du køber et half rack. Hvilken fordele er der ved at købe et half rack over et medlemskab hos fitness world? Har jeg råd til et half rack osv.

 1. Budget: Selvfølgelig er det første du skal overveje om hvad dit budget er. Har du råd til at bruge flere tunsinde kroner på at købe et kvalitets half rack eller er en half for kun 1000 – 2000 kr måske bedre for dig?
 2. Sikkerhed: Kig efter half racks med safety pins og spotter arms. Med safety pins og spotter arms kan du løfte tunge vægte uden at have en ven til at hjælpe dig med at spotte hele tiden.
 3. Vægtkapacitet: Overvej hvor tungt du gerne vil løfte under din træning. Alle racks har et maksimum belastning som de kan løfte. Hvis du har tænkt dig at løfte tungt, så er de mere dyrere half racks bedre. Men hvis du er en nybegynder, så vil de mindre og billigere half racks være din bedste valgmulighed.
 4. Størrelse: Half racks er designet til at tag mindre plads end power racks og squat racks, men de indtager stadigvæk rigeligt plads. Derfor bør du tjekke om der er plads til et half rack hos dig og hvor stor den kan være?
 5. Materiale: Tjek hvor godt og holdbar marterialet er på half racket. Sørg for at half racket er lavet af kvalitetsmateriale der kan holde tunge vægte.
 6. Brand omdømme: Kig efter half racks fra virksomheder med et godt omdømme, der har gode kundeanmeldelser og en trackrecord for at producere kvalitetsudstyr.
 7. Justerbart: Kig efter half racks der har justerbare barbell holdere. Så enhver kan brug din half rack uanset deres højde.

Ved at bruge denne tjekliste kan vi garantere dig at du får en half rack som du vil elske i lang tid.

Vores anbefaling

Du har ikke brug for meget plads for at komme i form. Faktisk er det eneste, du har brug for, er et squat rack! Squat rack er nok det bedste hjemmetræning udstyr du kan finde!
Det er alsidigt og nemt at bruge. Med blot et par enkle øvelser kan du forme hele din krop.
Et squat rack er en investering i dit helbred og din fitness. Det er et af de vigtigste stykker home gym udstyr, du kan eje, og det vil hjælpe dig med at nå dine fitnessmål hurtigere end nogensinde før.

Se vores anbefalinger til hvad vi mener er de bedste squat racks på markedet på vores forside.