Squat rack

Hvorfor squat er den vigtigste øvelse i din træningsrutine

Squat Racks » Blog » Hvorfor squat er den vigtigste øvelse i din træningsrutine

Squat anses af mange eksperter for at være den vigtigste øvelse i ens træningsrutine. Den rammer flere muskelgrupper på én gang og er en vigtig bevægelse til at opbygge styrke og muskler. Uanset om du er nybegynder eller en erfaren fitnessentusiast, skal du sørge for at “squatte” regelmæssigt for at se resultater!

Hvad er squat, og hvorfor er det så vigtigt?

Squat er en øvelse, der er populær i fitnesscentret, der vi, og det er der en god grund til. Det er en fantastisk måde at arbejde underkroppen på, og den kan modificeres for at ramme forskellige muskler. Eksempelvis træner front squat dine quads og fokusere på glute aktivering, mens back squat rammer dine quadriceps, glutes og Spinal erektorer.

Men hvorfor er squats så vigtigt at implementere i din næste træningsrutine? Du kan ikke finde en anden øvelse, der styrker dine benmuskler i lige så mange områder som squats, du får bpde trænet dine kalv, hamstring, quads og bagde. Udover disse muskler, får du også trænet noget af din overkrop. Når du udfører squats, bliver dine ryg og core aktiveret. Derfor mener vi at squat nok er den bedste øvelse til at ramme hele din krop, på en gang. Squat er også en relativ nem øvelse at udføre og starte med, hvis du er lige begyndt med at løfte.

Det er en af de mest populære øvelser af en grund – det virker! Denne øvelse kan modificeres til at målrette forskellige muskler, så du kan få mest muligt ud af din træning. Hvis du ikke er bekendt med squat, så giv dem en chance i dag!

Fordelene ved squats

Mange mennesker i fitnesscentret fokuserer på cardio og andre øvelser, der ikke rigtig målretter underkroppen. Dette er en stor fejl, da squats er en af de vigtigste øvelser, du kan lave for at arbejde din underkrop. Som vi skrev før, så træner squats mange muskler i din krop, både i under- og overkroppen. Derudover er det også en yderst nem øvelse, som du kan begynde at lære idag.

Udover at dine ben bliver større, så bliver de også mere powerfulde. Du kan hurtigt se, at du kan løfte mere og ikke kun squats, du begynder også at kunne se forbedringer i andre benløft, når du begynder at udfører squats.

Vi bruger også squats i vores “normale” hverdag. Hvis du eksempelvis kommer til at flytte, så skal du jo gå ned i en squat, for at løfte kasser, Ellers kommer din ryg til skade.

Squats øvelsen er en god måde at gøre dine ben stærkere på. De træner også hele din krop, og derfor er de en vigtig del af enhver træningsrutine. Hvis du ikke laver squats i øjeblikket, opfordrer vi dig til at tilføje dem i din næste træning. Og hvis du allerede laver squat, så fortsæt med det! Du er på rette vej til bedre generel fitness og sundhed.

Hvordan man laver en korrekt squat

Squats er en fantastisk øvelse til generel styrke og kondition. De træner dine quadriceps, hamstrings og glutes, samtidig med at de styrker din core. Men hvis du gør dem forkert, kan du komme alvorligt til skade. Men med disse 4 trin, kan du nemt og sikkert udføre en squat

  1. Stå med fødderne lidt bredere end hoftebredde og hold dem vendt udad, så dine tæer er vendt udad.
  2. Før dine hofter tilbage og bøj dine knæ en lille smule
  3. Sidde i en squat position, mens du holder dine hæl og tæer på gulvet. Dine knæ skal bøjes til en vinkel på 90 grader
  4. Nu gå langsom og sikker op i til din oprindelige stående position.

Se infographiffen forneden, for at se et visuelt version af hvordan man udføre et squat

Squat rack

Squat-variationer til alle fitnessniveauer

Ønsker du at pifte din squat rutine op? Hvis ja, så er du heldig! Der findes mange forskellige variationer af squats, som rammer forskellige muskler. Så uanset om du er nybegynder eller en erfaren gym rat, vil der helt sikkert være en variation, der passer til dine behov.

De 3 mest populære squat variationer er back squat (normal), front squat og hack squat. Du kan læse vores blogindlæg: Trænings faceoff: Hack squat, Back squat og Front squat. I dette indlæg kommer vi ind på hvad fordelene og ulemperne er ved hver squat variation.

Hack squat vil nok være den menst sikre og nemmeste form for squat at lære. Hack squat er en maskine, hvori du nemt og sikkert kan udføre dine squats.

Hack-squat


Hvis du er mere øvet, så er back og front squat nok bedre.

Squats er den perfekte øvelse til at opnå en tonet og stærk underkrop. De træner flere muskler på én gang, kan tilpasses ethvert fitnessniveau og er nemme at udføre. Hvis du ønsker at forme dine ben, bør squats helt sikkert være en del af din regelmæssige rutine.

Vores anbefalinger

Du har ikke brug for meget plads for at komme i form. Faktisk er det eneste, du har brug for, er et squat rack! Squat rack er nok det bedste hjemmetræning udstyr du kan finde!
Det er alsidigt og nemt at bruge. Med blot et par enkle øvelser kan du forme hele din krop.
Et squat rack er en investering i dit helbred og din fitness. Det er et af de vigtigste stykker home gym udstyr, du kan eje, og det vil hjælpe dig med at nå dine fitnessmål hurtigere end nogensinde før.

Se vores anbefalinger til hvad vi mener er de bedste squat racks og power racks på markedet på vores forside