squat stativ

Den komplette squat rack guide: Ideale type, funktioner og muligheder

Squat Racks » Blog » Den komplette squat rack guide: Ideale type, funktioner og muligheder

Ligeom dumbbells, vægtstænger og håndvægte plader, så er et squat rack et af de essentielle stykker udstyr, ethvert home gym skal have. Power rack, som det også er kendt, giver dig mulighed for at træne sikkert, mens du udfører tunge compound øvelser, uden en spotter. I denne artikel vil vi tale om hvordan man finder det perfekte squat rack og hvilken funktion ethvert rack skal have.

Hvorfor bruge et squat rack

Der er en grund til, at squat racks er så populære. De er utroligt alsidige, hvilket gør en bred vifte af øvelser mulige. De tilbyder ofte muligheden for at tilføje tilbehør, hvilket øger deres fleksibilitet. Hvis du er interesseret i styrketræning derhjemme, tilbyder squat racket ubegrænsede løfte muligheder med kun en maskine.

En af mine yndlingsting ved squat racks er, at de gør frivægtstræning med tunge vægte mulig. De tilbyder ofte j-kroge og spotter-arme, hvilket gør det sikkert at træne tung styrketræning derhjemme uden en spotter

Hvis du ønsker at opbygge muskler og styrke, er styrketræning svaret, og uden tvivl den bedste ledsager, du kan have i dit fitnesscenter, er et squat rack.

Hvad skal man kigge efter, når man køber et squat rack

Der er et par ting, du skal kigge efter i et squat rack. Her er de vigtigste ting, jeg anbefaler at man kigger efter, når du overvejer at tilføje et squat rack til dit home gym – alsidighed, sikkerhed, størrelse og opbevaringsmuligheder.

1. Alsidighed

Du vil gerne have et squat rack, der tilbyder en ramme til at understøtte en bred vifte af øvelser, samt muligheden for at tilføje tilbehør for at gennemføre endnu flere øvelser. Husk, at selvom træning ikke er en del af din almindelige rutine nu, kan du måske tilføje det, efterhånden som du bliver stærkere og stærkere.

2. Sikkerhed

Sikkerhed er en kæmpe faktor, når det kommer til styrketræning. I fitnesscentret er der ofte andre samt trænere i nærheden, som kan spotte eller hjælpe, hvis et løft går galt. I dit homegym har du måske ikke altid nogen i nærheden til at hjælpe.

At vælge et squat rack, der har maksimale sikkerhedsfunktioner, sikrer, at du er i stand til at maksimere brugen af ​​et squat rack uden bekymring. Ting at kigge efter omfatter, om squat-stativet skal forankres i gulvet, spotter arme, j-kroge og mm.
Hvis du vil være på den helt sikkrer side. Så burde du overveje at købe en hack squat maskine. En hack squat maskine, hjælper dig med at udfører et squat uden risokoen for at skade dig selv

Mange racks er designet til at være gulvforankrede, hvorimod de dyrere, store og robuste kommercielle stativer måske ikke behøver at være gulvforankrede, men de passer måske heller ikke i et home gym eller opfylder budget behovet.

En anden ting, du gerne vil bemærke, er, om stativet kommer med spotter-arme. Spotterarme giver dig mulighed for at sidde på hug, sidde på bænken og mere med et sikkerhedsnet nedenfor for at fange stangen, hvis du fejler. Hvis du planlægger at løfte tungt, maxe eller løfte tæt på dit max ofte, er spotter-arme nyttige at have til hjemmetræning.

3. Størrelse

Et af de vigtigste spørgsmål at overveje er, vil squat-stativet passe ind i dit home gym? Du skal overveje længde og bredde samt højde. Husk, at du ikke kun vil have plads til selve stativet, men også plads til at bevæge dig sikkert i og omkring stativet, mens du udfører øvelser.

4. Opbevaringsmuligheder

Selvom opbevaring til dine vægtplader og vægtstænger ikke er særligt dyrt, så vil et rack med opbevaringsmuligheder spare plads og tilføje bekvemmelighed til din løfteoplevelse derhjemme. Opbevaringsmuligheder omfatter typisk lodret eller vandret stabling af plader. Der kan også være vægtstang opbevaringsmuligheder inkluderet, som er ideelle til sikker opbevaring, når dit squat rack ikke er i brug.

Udover vægte kan du også opbevare træningselastikker, yogamåtter og meget mere

Afslutning

Du har ikke brug for meget plads for at komme i form. Faktisk er det eneste, du har brug for, er et squat rack!
Det er alsidigt og nemt at bruge. Med blot et par enkle øvelser kan du forme hele din krop.
Et squat rack er en investering i dit helbred og din fitness. Det er et af de vigtigste stykker udstyr, du kan eje, og det vil hjælpe dig med at nå dine fitnessmål hurtigere end nogensinde før.

Se vores anbefalinger til hvad vi mener er de bedste squat racks på markedet på vores forside

Hvis du gerne vil læse om , hvad forskellen er mellem power rack og et squat rack, så kan du klikke her, for at læse den.